Arhiva vijesti

Još malo slika

Filip iz udruženja građana Fanovi naučne fantastike "Sci&fi" nam je poslao slike koje je uslikao na Domikonu te smo ih sklopili u još jednu galeriju. Što je sve uhvatio Filipov fotoaparat, pogledajte klikom na link "Galerija".

Nove galerije

Zgotovljene su galerije s Domikona 2008! Malo smo odužili s njima, istina, ali malo je potrajalo to skupljanje i razabiranje slika jer smo čekali na neke. Pa da više ne dužimo, odlučili smo staviti ono što za sada imamo, jer su mnogi od vas već pitali za galerije. A ako nešto još dođe, lako ćemo to ubacit! Eto, pogledajte kako je bilo i što se radilo.

Izvještaj o Domikonu 2008

Još jedan Domikon je iza nas. I to vrlo uspješan! I ove godine u Miholjcu se okupio velik broj ljubitelja Star treka i zainteresiranih za NLO fenomen. Bogat i zanimljiv program mnoge je oduševio, a također privukao i neke nove ljude. U tri dana, koliko je trajao ovogodišnji Domikon, bilo je oko 600 sudionika i posjetitelja (četiri puta više u odnosu na prošlu godinu). Što se sve događalo i kako je proteklo pročitajte u detaljnom izvještaju. U pripremi su i galerije sa slikama koje će uskoro biti gotove (čim prikupimo još neke od slika).

Zahvaljujemo se svim sponzorima te svima onima koji su nam pomogli oko ovogodišnjeg Domikona. Također, zahvaljujemo se i predavačima i gostima koji su ove godine sudjelovali u programu.

Sljedeće subote u Klubu mladih održat će se sastanak na kojem će se iznijeti dojmovi i komentari, te prijedlozi i planovi za sljedeću konvenciju. Nakon sastanka uslijedit će druženje za sve one koji su aktivno sudjelovali u organizaciji ovogodišnjeg Domikona.

I da... Na forumu Kluba mladih i Ajkula još od prošle godine otvorena je sekcija posvećena Domikonu. Ako imate kakvih komentara, prijedloga, ideja ili nam želite nešto reći, možete nam se pridružiti na Ajkule-KMDM forumu.

Promjene u programu

U nedjelju 31. kolovoza umjesto predviđenog predavanja "Tajna Oriona" održat će se predavanje "Razgovori u svemirskim brodovima (po Georgu Adamskom)"; predavač gosp. Ivica Makir iz Osijeka. Također, umjesto predviđenog predavanja "Otmice i krugovi u žitu" održat će se predavanje "Kanaliziranje: Komunikacija s vanzemaljskim inteligencijama".

Izmjena i kod bendova

Došlo je i do male izmjene oko bendova koji će nastupiti na NLO festivalu 30.08.2008.:

Bagoši
Ribe
Why?
Konjokradice
White light
Jam session
DJ Data feat. DJ Worf

Početak svirke je u 21 sat. Tonska proba počinje u 17 sati, a redoslijed bendova za tonsku probu je: 1. Bagoši, 2. Ribe, 3. Why?, 4. Konjokradice, 5. White light, 6. Jam session, 7. DJ Data feat. DJ Worf. Svaki bend ima 20 minuta za tonsku probu.

Sitne izmjene u programu

Napravili smo neke zaista sitne izmjene u programu, pa da ne ponavljamo ponovno cijeli program, izmjenjeni program možete naći malo niže ili lijevo na linku "Program konvencije".

Prijave za Elite force II LAN turnir

Već od danas možete se prijaviti za sudjelovanje na Star trek: Elite force II LAN turniru koji će se održati u sklopu Domikona 2008. Igrat će se deathmatch, a pobjednike očekuju bogate nagrade. Prijave traju sve do početka turnira, tj. do subote 30.08.2008., do 10:45h. Turnir počinje u 11:00h. Prijaviti se možete putem maila na zel_uneec[at]ajkule.org, na broj mobitela 098/798-598 ili putem PM-a na Ajkule-KMDM forumu. Dođite i pokažite što znate s fazerskom puškom!

Bendovi za festival

Bendovi koji će nastupiti na NLO festivalu 30.08.2008.:

Bagoši
Ribe
Why?
Konjokradice
White light
Aphasia

Početak svirke je u 21 sat. Tonska proba počinje u 17 sati, a redoslijed bendova za tonsku probu je: 1. Bagoši, 2. Ribe, 3. Why?, 4. Konjokradice, 5. White light, 6. Aphasia. Svaki bend ima 20 minuta za tonsku probu.

Program Domikona 2008

Utvrđen je konačni program ovogodišnjeg Domikona. Evo kako izgleda:
Petak 29.08.2008.
18:00 Otvorenje konvencije i izložbe Star trek i NLO materijala te izložbe starih računala
18:30 Predavanje: Gene Roddenberry i Star trek
19:30 Pauza
20:00 Najava novog Star trek filma
20:35 Projekcija pilot epizode TOS-a "The Cage"
...After party u Klubu mladih (do 01:00h)

Subota 30.08.2008.
10:00 NLO i Star trek izložba, izložba starih računala
11:00 Star trek: Elite force II LAN turnir (bogate nagrade)
14:00 Predavanje: Eugenika u Star treku (Goran Korov)
16:00 Ručak - Klingonski grah
17:00 Star trek kviz - "Domikon upitnik"
17:45 Predavanje: Vulkanska logika (prof. Josip Vrban)
18:30 Projekcija: Tehnologija Zvjezdanih staza u današnjosti
21:00 NLO festival

Nedjelja 31.08.2008.
10:00 NLO i Star trek izložba, izložba starih računala; projekcije filmova (Close encounters of the third kind, War of the Worlds, A trip to the moon...)
14:00 Predavanje: Ekstraterestrička manipulacija s asteroidima i kometima (gosp. Stjepan Zvonarić)
16:00 Ručak
17:00 Predavanje: Tajna Oriona
18:00 Predavanje: Otmice i krugovi u žitu
19:30 Projekcija: Little green men
21:00 Zatvaranje

I dvije napomene - 1) navedeni nedjeljni program obogatit će i gosti iznenađenja; 2) organizatori Domikona zadržavaju si pravo da u slučaju potrebe ili nužde dođe do izmjene programa.

Produljenje natječaja za festival

Natječaj za festival 2. hrvatske Star trek i NLO konvencije se produžuje do 13.8.2008. Kratku biografiju benda i tri snimke šaljite na e-mail cpt.kirk11@gmail.com ili na adresu
UDAR i Klub mladih
Vukovarska 1
31540 Donji Miholjac
Dovoljno je i poslati link na vašu stranicu ili MySpace ako tamo imate snimke benda. Prednost imaju bendovi/izvođači koji sviraju autorske (vlastite) skladbe. Popis bendova koji su prošli, tj. koji će nastupiti na festivalu bit će objavljen 15.8.2008. na www.domikon.hr, te će ih se obavijestiti i preko e-maila. Redoslijed bendova za nastup će također biti objavljen na www.domikon.hr.

Festival će se održati 30.8.2008. s početkom u 21h na gradskoj bini u dvorištu glazbene škole. Svakom bendu je osigurana klopa, dvije cuge po članu i putni troškovi. Oprema na koju će se svirati je slijedeća:
- Fender Bassman 135w glava (lampa) + fender box
- Fender Bassman 135w glava (lampa) + ampeg box
- bubnjevi Tama Swing star (svaki bubnjar donosi svoj snar, bas pedalu, činele i palice)
- razglas Yamaha
- pjevački mikrofoni Sennheiser i Beyerdynamics
Ukoliko izvođač želi svirati na vlastitim pojačalima, molimo da nam javi tjedan dana prije nastupa.

Natječaj za festival

Otvaramo natječaj za bendove koji žele svirati na Star trek i NLO festivalu. Bendovi koji se žele prijaviti trebaju poslati CD sa tri snimke i kratkom biografijom benda na adresu
UDAR i Klub mladih
Vukovarska 1
31540 Donji Miholjac
ili na mail cpt.kirk11@gmail.com do 01.08.2008. Festival će biti u subotu 30.08.2008. Glazbeni stil nije određen - mogu se prijaviti svi (techno, rock, punk, folk, itd.)! Za ostale informacije obratite se na mail cpt.kirk11@gmail.com.

Domikon 2008

Ovogodišnji Domikon održat će se u ljeto, od 29. do 31. kolovoza (posljednji vikend u kolovozu). Službeno će biti otvoren u petak 29. kolovoza oko 18h, a trajat će sve do nedjeljnih večernjih sati. I ove godine očekujemo posjetitelje iz svih dijelova Hrvatske, te iz Bosne i Hercegovine, Mađarske, Srbije... Također, očekujemo i dolazak nekih od vodećih hrvatskih ufologa, koji će obogatiti NLO dan. Kao i protekli Domikon, i ovaj će sadržavati razna predavanja, projekcije, izložbu Star trek i NLO materijala, "čudnovata" jela i pića, a osim toga, bit će i PC Star trek: Elite force 2 deathmatch turnir, Star trek i NLO festival s bendovima koji će svirati tematsku glazbu, itd. Evo kako će otprilike izgledati program Domikona 2008:
Petak 29. kolovoza 2008.:
- početak oko 18h
- uvodna riječ
- predavanja o Gene Roddenberryu i Star treku, o fenomenu konvencija
- projekcija "The original series" pilot epizode "The cage"
- after party
Subota 30. kolovoza 2008.:
- početak oko 10h - izložba, deathmatch turnir
- predavanja, od 14h
- Star trek ručak za sudionike
- nastavak s predavanjima oko 17:30h, "Trekoteka"
- Star trek i NLO festival te after party do ranih jutarnjih sati
Nedjelja 31. kolovoza 2008.:
- početak oko 11h - izložba
- predavanja - gosti Stjepan Zvonarić te još neki od vodećih hrvatskih ufologa
- projekcije "Kako je snimana 'Autopsija u Roswellu'" te Roswell epizoda Star treka "Little green men"

Stoga, ubacite Domikon u svoje ljetne planove pa se vidimo za tri mjeseca u Donjem Miholjcu! Live long and prosper...

Kratke novosti

Stranice Domikona prevedene su na engleski. Uskoro vam donosimo svježe novosti oko sljedećeg Domikona.

Nova (web) adresa

Stranice Domikona od sada su dostupne na adresi www.domikon.hr. Stara adresa, www.domi-con.org, bit će aktivna još jedno vrijeme, a zatim će se "ugasiti" te će se stranicama moći pristupati samo putem nove adrese.