Arhiva vijesti

Izvještaj sa SFTerrakona

Tročlano predstavništvo Domikona bilo je u Beogradu na SFTerrakonu 2009, konvenciji znanstvene (naučne) fantastike, prvoj konvenciju u organizaciji Udruge građana ljubitelja naučne fantastike "Sci&fi". Konvencija je trajala tri dana, od 29. do 31. listopada 2009., a što smo zabilježili o njoj pročitajte u izvještaju.

Domikon 2009 - izvještaj

I treći Domikon je iza nas. U dosta segmenata bio je bolji u odnosu na prošla dva Domikona. U Donjem Miholjcu se ponovo okupio velik broj ljubitelja Star treka i zainteresiranih za NLO fenomen. Bogat i zanimljiv program mnoge je oduševio, a također privukao i neke nove ljude. Što se sve događalo i kako je proteklo pročitajte u detaljnom izvještaju i pogledajte u galeriji slika.

Još jednom se zahvaljujemo svim sponzorima te svima onima koji su nam pomogli oko ovogodišnjeg Domikona. Također, zahvaljujemo se i predavačima i gostima koji su ove godine sudjelovali u programu.

Planovi i pripreme za novi Domikon već su započeli. Ako imate kakvih komentara, prijedloga, ideja ili nam želite nešto reći, kontaktirajte nas, a možete nam se i pridružiti na Ajkule-KMDM forumu, na podforumu posvećenom Domikonu, hrvatskoj Star trek i NLO konvenciji.

Domikon 2009 plakat i program

Program konvencije:
Petak 28.08.2009.
18:00 Otvorenje konvencije i izložbe
18:30 Projekcija dokumentarca "How William Shatner changed the World"
19:45 Pauza
20:00 Zeleni stol: Mišljenje o Star Trek XI
20:35 Projekcija fan filma "Star trek Intrepid - Heavy lies the Crown"
...After party u Klubu mladih (do 01,00h)

Subota 29.08.2009.
10:00 NLO i Star trek izložba
14:00 Predavanje: "Dominijski rat, kronološki pregled" (Goran Korov)
15:15 Star trek humor
16:00 Ručak - Klingonski grah
17:00 Star trek kviz i igre
18:30 Predavanje
19:30 Projekcija
21:00 NLO festival
...After party

Nedjelja 30.08.2009.
10:00 NLO i Star trek izložba; projekcije filmova
15:00 Predavanje: Drevne kulture; 10 godina Paškog trokuta (Stjepan Zvonarić)
17:00 Ručak
18:00 Predavanje: Galaktička federacija (Ivica Makir)
19:00 Predavanje: Krugovi u žitu i njihova povezanost s NLO fenomenologijom (Anđelko Zadravec)
20:30 Projekcija
21:30 Zatvorenje

Napomene:
1) Organizatori Domikona zadržavaju si pravo da u slučaju potrebe ili nužde dođe do izmjene programa.
2) U sklopu NLO festivala bit će organiziran "RAP BATTLE" uz glazbenu pratnju uživo; glavna nagrada - 500 Kn. Prijave se primaju do 25.08.2009. na nlofestival@gmail.com.

Vanzemaljci najavili dolazak na konvenciju?!

Zvuči nevjerojatno? Pogledajte fotografiju: uslikana je iz zraka, a prikazuje donjomiholjački dvorac "Mailath" i prirodni okoliš oko dvorca koji, svatko mora priznati, nalikuje tragovima (popularno zvanim "krugovi" ili "krugovi u žitu") koje posjetitelji iz svemira ostavljaju na zemlji. Kako je dvorac Mailath mjesto gdje se održava Hrvatska Star trek i NLO konvencija, moguće je da su na ovaj način posjetitelji iz svemira "dali podršku" Hrvatskoj Star Trek i NLO konvenciji koja se održava u Donjem Miholjcu, gradiću smještenom na rijeci Dravi, 50-ak km sjeveroistočno od Osijeka, a moguće je i da je ovo najava njihova posjeta konvenciji

Nekima će ovo biti besmislica dok će nekima možda biti poticaj da se zagledaju u zvijezde i potraže vanzemaljski život u svemiru. Ako želite odgovore, krajem kolovoza uputite se u Donji Miholjac i posjetite Hrvatsku Star trek i NLO konvenciju, koja se održava posljednjeg vikenda u kolovozu (točnije od 28. - 30. kolovoza ove godine). I ove godine tamo ćete moći susresti gosp. Stjepana Zvonarića, priznatog svjetskog i vodećeg hrvatskog ufologa, gosp. Ivicu Makira i druge, te je sigurno da neka od vaših pitanja neće ostati neodgovorena.

Natječaj za NLO festival

Prijavite se na natječaj za NLO festival 3. hrvatske Star trek i NLO konvencije. Natječaj traje do 01.08.2009. Kratku biografiju benda i tri snimke šaljite na e-mail nlofestival@gmail.com ili na adresu:
UDAR i Klub mladih
Vukovarska 1
31540 Donji Miholjac

Dovoljno je i poslati link na vašu stranicu ili MySpace ako tamo imate snimke benda. Popis bendova koji su prošli, tj. koji će nastupiti na festivalu bit će objavljen 25.07.2009. na webu (www.domikon.hr), a bendovi će biti i dodatno obaviješteni putem e-maila. Redoslijed nastupa također će biti objavljen na webu.

Festival će se održati 29.08.2009. s početkom u 21 sat, na gradskoj bini u dvorištu glazbene škole. Svakom bendu je osigurana klopa, dvije cuge po članu i putni troškovi. Oprema na koju će se svirati je slijedeća:
- Fender Bassman 135w glava (lampa) + fender box
- Fender Bassman 135w glava (lampa) + ampeg box
- bubnjevi Tama Swing star (svaki bubnjar donosi svoj snar, bas pedalu, činele i palice)
- razglas Yamaha
- pjevački mikrofoni Sennheiser i Beyerdynamics
Ukoliko izvođač želi svirati na vlastitim pojačalima, molimo da nam javi tjedan dana prije nastupa.

Pripreme za Domikon 2009

Do novog Domikona preostalo je još 6 mjeseci i sto smo polako započeli s intenzivnijim pripremama. Nedavno je održan i sastanak organizacijskog odbora na koje su se iznijeli prijedlozi za sljedeći Domikon te smjernice i odluke za početak priprema. Za one koji to još ne znaju, sljedeći Domikon će se također održati posljednjeg vikenda u kolovozu, točnije od 28. do 30. kolovoza 2009. Što se samog programa tiče, za sada vam nećemo iznositi detalje, jer program još nije u potpunosti određen. Za sada ćemo vam samo reći kako ćete na sljedećem Domikonu moći pogledati dokumetarac o kojem se govorilo na prošlom Domikonu, "Kako je William Shatner promijenio svijet". Također, bit će opet predavanja, izlaganja, kvizova, izložbi, itd.

Ovim putem pozivamo sve one koji su zainteresirani za sudjelovanje u programu s nekim predavanjem, izvedbom ili slično, da nam se što prije jave, kao i one koji žele priložiti neke od svojih radova za izložbu (u obzir dolaze slike, crteži, stripovi, modeli, makete, figure, itd.).