Arhiva vijesti

Domikon 2010 - izvještaj

Možda će nekome ovo zvučati poznati ali - još jedan Domikon je iza nas... :)

Svuda oko nas se govori o krizi, recesiji, štednji... i to već traje jedno vrijeme. Trudili smo se da se to ne primijeti na Domikonu, no ipak je i Domikon bio "pogođen", zajedno sa svojim sponzorima, te smo u nekim segmentima ove godine ipak bili skromniji. No, vjerujemo da se to nije preveć primijetilo.

I ove godine Domikon se održavao u dvorcu "Mailath", a započeo je u petak, kao i prijašnjih godina. Na otvorenju se progovorilo o važnijim događajima vezanih uz Star trek svijet i NLO fenomen u razdoblju od prošlo do ovogodišnjeg Domikona. Potom je prikazan dokumentarni film "Trekkies", o fanovima Zvjezdanih staza (Star treka), koji je od gledatelja izmamio oduševljenje, čuđenje, divljenje, smijeh... Potom je održano prvo Galaktičko prvenstvo u ispijanju Klingonskog "Krvavog vina", koje je privuklo dosta posjetitelja, ali su se samo najhrabriji usudili sudjelovati, dok su ostali promatrali, navijali i uživali u zabavi. Prvi galaktički prvak, nakon napete polufinalne i finalne borbe, postao je Zemljanin pod nadimkom "Žigs", kome je potom uručena i prigodna nagrada. Nakon prvenstva u ispijanju, posjetitelji su nastavili s druženjem u Klubu mladih, uz besplatne degustacije Klingonskog "Krvavog vina" i Romulanskog piva.

U subotu je program započeo zanimljivim predavanjem na temu "Klingonsko-federacijski hladni rat", koje je održao najpoznatiji i najveći hrvatski trekkie, Goran Korov. Potom je uslijedio Domikon kviz pogađanja Star trek vrsta, u kojem je sudjelovalo osam natjecatelja, a najbolji je bio Marin a.k.a. Cvićek iz Udruge ljubitelja Zvjezdanih staza "USS Croatia" iz Zagreba, koji je u "pripetavanju" pobijedio Sašu iz Osijeka, koji je bio izjednačen s Marinom nakon prvog kruga. Nakon kviza došlo je vrijeme za ručak uz tradicionalni Klingonski grah, koji je ponovno izazvao salvu pohvala na račun klingonskog kuhara. Poslije ručka na programu je bilo predavanje "Znakovi vremena i 2012.", koje je održao gosp. Anđelko Zadravec iz Varaždina, stručnjak za NLO i fenomen krugova/znakova u žitu. Nakon predavanja, koje se neplanski odužilo, održan je kviz "On screen", kojeg je pripremila udruga "USS Croatia" iz Zagreba, a vrlo uvjerljivu pobjedu je odnio tim "Kelvanci", koji su činili Goran Korov i Katarina Doša. Nažalost, zbog kašnjenja s programom, moralo se odgoditi predavanje o tajnim službama u Star treku i predstavljanje impulsnog pogona. Za kraj programa u dvorcu, prikazana je epizoda "Inquisition" (DS9), s temom tajnih službi, a potom se program nastavio u Klubu mladih, gdje je održan 3. NLO festival. Ove godine nastupile su grupe Why? (Donji Miholjac), Kymera (Osijek) i HITchCOCK (Zagreb), a potom se do ranih sati zabavljalo uz DJ Worfa.

Nedjeljni program, iz nekoliko razloga, ove je godine bio nešto skromniji. Održano je zanimljivo predavanje na temu "Drevni bogovi i njihove letjelice", koje je održao gosp. Branko Hiršl, autor knjige "Jahvina slava", u kojem je iznio neke već poznate teze, kao i neke nove, o tome da su bogovi drevnih civilizacija zapravo bili vanzemaljci, kao i svoje otkriće iz Knjige proroka Ezekiela, na temelju kojeg je rekonstruirao i jedan od vanzemaljskih brodova, o čemu i govori u svojoj knjizi. Nakon predavanja održano je kratko razglabanje povezano NLO tematikom, čime je završen Domikon 2010.

Ovim putem se još jednom zahvaljujemo predavačima i gostima koji su sudjelovali ostvarenju programa, kao i svima koji su pomogli oko organizacije i ostvarenja Domikona, kao i sponzorima, koji su nam pomogli, unatoč krizi i recesiji.

Vidimo se na idućem Domikonu!

Domikon 2010 plakat i program

Petak 20.08.2010.
19:00 Otvorenje konvencije i izložbe (dvorac "Mailath")
... Projekcija dokumentarca "Trekkies"
... Predstavljanje prototipa impulsnog pogona
... Galaktičko prvenstvo u ispijanju Klingonskog "Krvavog vina"
... Degustacije Romulanskog piva, Klingonskog vina, itd.
22:00 After party u Klubu mladih (do 02,00h)

Subota 21.08.2010.
13:00 Otvorenje (dvorac "Mailath")
14:00 ST predavanje: "Federacijsko-klingonski hladni rat" (Goran Korov)
15:00 Star trek kviz
15:30 Ručak - Klingonski grah + degustacije
17:00 NLO predavanje: "Znakovi vremena i 2012." (Anđelko Zadravec)
18:40 Star trek kviz
19:05 ST predavanje: "Tajne službe u Zvjezdanim stazama" (Goran Korov)
21:30 NLO festival - nastupaju: Why? (Donji Miholjac), Kymera (Osijek), HITchCOCK (Zagreb)
...After party - DJ Worf

Nedjelja 22.08.2010.
15:30 Otvorenje (dvorac "Mailath")
16:00 NLO predavanje: "Drevni bogovi i njihove letjelice" (Branko Hiršl)
18:00 Prigodni domjenak i razmjena iskustava
20:00 Zatvorenje

Napomene:
1) Organizatori Domikona zadržavaju si pravo da u slučaju potrebe ili nužde dođe do izmjene programa.
2) U sklopu NLO festivala bit će organiziran "RAP BATTLE" uz glazbenu pratnju uživo. Prijave se primaju do 17.08.2010. na nlofestival1@gmail.com.

Natječaj za NLO festival

Primamo prijave za 3. NLO festival koji se održava u sklopu Domikona. Ove godine prednost dajemo autorskim i bendovima sa ženskim članovima ;). Linkove na MySpace ili Facebook, ili neke mp3 snimke šaljite na nlofestival1@gmail.com do 8. kolovoza 2010.

U sklopu NLO festivala održat će se i 2. Rap battle, s velikom novčanom nagradom i uživo pratećim bandom. Zainteresirani za Rap battle također se mogu prijaviti na nlofestival1@gmail.com.

Vidimo se na Domikonu!

Pripreme za Domikon 2010

Pripreme za novi Domikon traju već jedno vrijeme, no nikako da vas i napismeno obavijestimo o tome. :) Ne možemo reći da se radi užurbano, ali to ne treba ni čuditi, s obzirom da je do novog Domikona još 5 mjeseci. Ideja je puno, sredstava malo, no potrudit ćemo se i ovaj Domikon učiniti odličnim, kao i prijašnje. U tome nam možete i vi pomoći, ukoliko imate nešto što biste htjeli prezentirati na Domikonu (knjigu, slike - izložbu, modele, izume...), održati neko predavanje, kviz, predstavu, itd. Već smo dobili dosta prijava, no mjesta - za sada - još ima. Ne morate žuriti, ali nemojte ni čekati zadnji čas! Naše kontakt podatke možete pronaći na linku Kontakt.

I na kraju, predstavljamo vam i flyer kojim smo u nekoliko prilika najavili novi Domikon, i koji ste možda već imali prilike i držati u rukama - slobodno ga "širite dalje".

Domikon 2010 flyer