Arhiva vijesti

Program Domikon 2011

Petak 26.08.2011.
18:00 Otvorenje konvencije (Klub mladih Donji Miholjac)
18:30 Projekcija: Star trek: The motion picture
20:30 Kratki osvrt na Star trek: The motion picture
20:45 Galaktičko prvenstvo u ispijanju Klingonskog "Krvavog vina"
21:15 Projekcija: Star trek XI
23:30 Diskusija: Prvi vs. zadnji Star trek film
... After party u Klubu mladih, uz degustacije Romulanskog piva, Klingonskog vina, itd. (do 02,00h)

Subota 27.08.2011.
13:00 Otvorenje (Klub mladih Donji Miholjac)
13:30 ST predavanje: "Tajne službe u Zvjezdanim stazama" (Goran Korov)
14:15 Tematska projekcija ST epizode
15:00 Star trek kviz
15:30 Ručak - Klingonski grah + degustacije
16:30 NLO predavanje: "Drevni astronauti" (Ratko Martinović)
17:30 Star trek kviz
18:30 Projekcija: Nacistička njemačka i NLO fenomen
19:30 Projekcija: UFO
20:30 NLO festival
...After party - DJ Worf

Nedjelja 28.08.2011.
15:00 Prigodno druženje i rezime Domikona uz rasprave, diskusije, razmjene iskustava...

Napomena:
Organizatori Domikona zadržavaju si pravo da u slučaju potrebe ili nužde dođe do izmjene programa.

Natječaj za NLO festival

Primamo prijave za 4. NLO festival koji se održava u sklopu Domikona. Linkove na MySpace ili Facebook, ili neke mp3 snimke šaljite na nlofestival1@gmail.com do 10. kolovoza 2010.

Vidimo se na Domikonu!

Domikon 2011. - jubilarni 5. Domikon!

 

Kada smo krenuli u ovaj projekt, prije pet godina (iako su planovi čak i nešto stariji), uopće nisam razmišljao o tome koliko dugo će Domikon potrajati, pa čak ni da li će biti drugog Domikona. Sve smo snage usmjerili na pokretanje i ostvarivanje Prve hrvatske Star trek i NLO konvencije. I već nekoliko dana nakon što je prvi Domikon prošao, najavili smo Domikon i za sljedeću godinu (2008.; op.a.). Tako je bilo i naredne dvije godine. No, prošle godine to nismo učinili. Točnije, rekli jesmo da će Domikona 2011 biti, ali nismo to s takvom sigurnošću kao prije rekli. Razloga je raznih, ali nema potrebe da ih sada ovdje sve iznosimo. Bitno je da nam se bliži jubilarni, 5. po redu Domikon!

Iako je ovo jubilarni Domikon, zbog nekih od razloga bit će nešto manji i skromniji nego proteklih godina. Zapravo, kad kažem manji, ni sam ne znam na što točno mislim. Ako ćemo govoriti o broju posjetitelja, to ponajviše ovisi o vama koji ste dolazili i koji ćete i ove godine doći. Stoga, po tome Domikon i ne mora biti manji. Neće nedostajati ni sadržaja - bit će tu predavanja, diskusija, projekcija, kvizova, ispijanja Klingonskog Krvavog vina i Romulanskog piva, te nezaobilaznog Klingonskog graha, kao i NLO festivala. Dakle, ni program, barem za sada, ne izgleda skromnije. Zapravo, ono što će biti skromnije jesu uložena sredstva, a mislim da nije potrebno dodatno pojašnjavati koji su razlozi tome. Također, imamo i nešto manji broj ljudi u organizaciji pa smo se tome morali prilagoditi te nismo mogli ostvariti sve ideje koje smo imali za ovu godinu. No, to ne znači da se nećete iznenaditi nekim novostima na Domikonu! Osim navedenog, nešto je manji (iako to možda i nije baš istina) i prostor gdje će se održati ovogodišnji Domikon - naime, ove godine će cijeli program biti u Klubu mladih Donji Miholjac. Kada se sve to zbroji i oduzme, stoji li i dalje da će Domikon 2011 biti "nešto manji i skromniji"? :)

Dakle - potrudite se da vas put navede u Donji Miholjac, posljednjeg vikenda u kolovozu, tj. 26. do 28. kolovoza 2011., gdje će se uspostaviti "peti kontakt"!

Željko Culek - Zel