Arhiva vijesti

Slike s Domikona 2012

I šesti Domikon je iza nas. Bilo je zabavno i zanimljivo, a dio onoga što se događalo i kako je izgledalo možete vidjeti u Galeriji.

Novosti o predavanjima

Dobili smo potvrdu teme Star trek predavanja, koje će održati najpoznatiji hrvatski trekkie, Goran Korov. Predavanje nosi naslov Q - samo slovo u abecedi?. Vjerujemo kako ne treba posebno objašnjavati o čemu će biti predavanje. :)

Nažalost, došlo je i do otkazivanja NLO predavanja - gospodin Ratko Martinović najvjerojatnije neće moći doći te će se umjesto njegovih predavanja održati ili zamjensko predavanje Arecibo ili još jedna projekcija dokumentarca vezanog uz NLO tematiku.

Domikon 2012 plakat i program

Subota 18.08.2012.
14:00 Otvorenje konvencije (Klub mladih Donji Miholjac)
14:30 Što znamo o novom Star trek filmu (Željko Culek)
15:00 Projekcija: Star trek II: The wrath of Khan
17:00 Ručak - Klingonski grah
17:45 ST predavanje: Q - samo slovo u abecedi? (Goran Korov)
19:00 Star trek kviz - Tko je taj kapetan?
20:00 HR premijera: The Captains (najnoviji dokumentarac W. Shatnera)
22:00 Star trek afterparty - druženje uz Klingonsko vino i Romulansko pivo,
uz diskusije, projekcije, igre, itd.

Nedjelja 19.08.2012.
13:30 Otvorenje
14:00 Projekcija: Piloti svjedoci
15:00 Zamjensko predavanje ili projekcija
16:00 Projekcija: Falling skies
17:30 I za kraj...

Napomena:
Organizatori Domikona zadržavaju si pravo da u slučaju potrebe ili nužde dođe do izmjene programa.

Domikon 2012

Ako ste mislili da Domikona više nema - gadno ste se prevarili! Domikon 2012 održat će se u subotu i nedjelju, 18. i 19. kolovoza 2012. god. Kao i prijašnjih godina, očekuju Vas predavanja, projekcije, kvizovi, Klingonski grah te druženje uz zabavu, diskusiju i čašicu Romulanskog piva. Za razliku od prijašnjih godina, ove godine neće biti NLO frestivala. Razloga je nekoliko, a ako Vas zanimaju, navratite na Domikon i raspitajte se. :)

I ove godine, u dublje poznavanje Star treka uvest će Vas najpoznatiji hrvatski trekkie, Goran Korov, dok će se za razjašnjavanje misterija NLO-a i vanzemaljaca pobrinuti prošlogodišnji predavač, gosp. Ratko Martinović.

Ako ste zaljubljenik u Star trek ili vas interesira misterij NLO-a i vanzemaljaca, svakako posjetite Domikon 2012!

Slike s Domikona 2011

Još prije nekog vremena u Galeriju su dodane slike s Domikona 2011. Nažalost, još uvijek očekujemo neke, tako da će biti dodane naknadno. No, možete i već sada baciti pogled i vidjeti dio Domikona 2011.

Nova (web) adresa i (web) stranica

Prošle godine došlo je do izmjene u pravilima registriranja .hr domena. Kako Domikon nije registriran kao udruga, već je Domikon projekt Kluba mladih Donji Miholjac, UDAR-a i Ajkula, nismo više imali pravo na besplatnu domikon.hr domenu. Alternativa gašenju domene bilo je prelazak na plaćenu domikon.hr, no smatrali smo, a i dalje smatramo, kao je 400-500 kn koliko koštaju plaćene .hr domene previše novca za jednu domenu, s obzirom da .com, .org, .net i slične domene koštaju 60-70 kn. Stoga smo odlučili Domikon web stranice smjestiti na domikon.kmdm.hr poddomenu, s obzirom da je Domikon većinom projekt KMDM-a. Iz CARNeta su nam izašli u susret i omogućili otvaranje ove poddomene te im se ovim putem još jednom najljepše zahvaljujemo!

Dakle, ažurirajte svoje Bookmarkse/Favoritese s novom Domikon web adresom i posjetite nas opet uskoro kako biste saznali informacije o Domikonu 2012!