Arhiva vijesti

"I osmo, eto, minu ljeto..."

...i još jedan - osmi - Domikon je iza nas...

Već je sedam dana prošlo otkako smo završili s osmim Domikonom. Dojmovi su još snažni, razne ideje "vrzmaju" se po glavama. Nešto je bilo dobro, nešto baš i nije. No, kao i uvijek - zabavili smo se, družili, raspravljali, igrali se, smijali, pijuckali, jeduckali, napričali... i - da dodatno naglasim - zabavili smo se! :)

Dio atmosfere s ovogodišnjeg Domikona možete vidjeti u galeriji, koja je već (hahaha; op. a.) "spravljena", a uskoro će biti montiran i video, kojeg ćemo objaviti na našem Youtube kanalu.

A kad smo već kod našeg Youtube kanala (http://www.youtube.com/user/STandUFOconDomikon - za one koji još ne znaju), evo konačno i videa koji su mnogi od vas tražili da pogledaju - pozdrav Tima Russa (glumio Tuvoka u Voyageru) posjetiteljima konvencije i hrvatskim Star Trek fanovima. Gospodin Russ je snimio ovaj kratki video pozdrav posebno za Domikon 2013 (prošlogodišnji, je l'), na kojem smo ga i prikazali, a sada ga možete pogledati i vi koji ste propustili prošlogodišnji Domikon. Naravno, kao i uvijek, napravili smo i titlove (podnatpise) za one koji slabije barataju engleskim, a ako vam se ne uključe automatski, morat ćete ih uključiti sami klikom na "CC" ikonicu (dolje desno, gdje je ikonica za full screen, itd.) i potom odabrati "Hrvatski".

Također, kroz proteklih par dana dodali smo dosta materijala na kanal, a da bude u istraživačkom Star Trek duhu - nećemo vam sad odmah ovdje otkriti što sve, nego ćemo pustiti da sami otkrijete. :) Pa, posjetite http://www.youtube.com/user/STandUFOconDomikon!

Domikon 2014 plakat i program

Petak 29.08.2014.
20:00 Predprogram - druženje uz projekcije i rasprave; tema: Paralelni svemir Zvjezdanih staza/Star Trek Mirror Universe

Subota 30.08.2014.
13:00 Otvorenje konvecije
13:30 Kratki osvrt: Od Domikona do Domikona (Željko Culek)
13:45 Projekcija: Trekkies 2 (s Denise Crosby)
15:30 ST predavanje: Federacijsko-klingonski hladni rat (2218-2293): komparativna analiza Hladnog rata (Goran Korov)
17:00 Ručak - Klingonski gra(g)h (besplatan za sve posjetitelje)
17:45 Projekcija: TBBT: The Bakersfield Expedition [kako izgleda (neuspješan) odlazak na Star Trek konvenciju :)]
18:15 ST kviz: Star Trek Potjera
19:30 Projekcija: Star Trek Phase II: World enough and time (gost uloga: George Takei)
21:00 NLO koncert

Nedjelja 31.08.2014.
14:00 Otvorenje
14:15 Projekcija: Ancient Aliens: The Visitors
16:00 Kratka rasprava
16:15 Projekcija: I know what I saw
18:00 Zatvaranje

Napomena:
Program konvencije još nije konačan i podložan je promjenama. Također, organizatori Domikona zadržavaju si pravo da u slučaju potrebe ili nužde dođe do izmjene programa.

Najava Domikona 2014

DOMIKON 2014
8. hrvatska Star Trek i NLO konvencija
od 29. do 31. kolovoza
i dalje u Klubu mladih Donji Miholjac
:)

 

Mali update (da se zna da smo živi :))

Što je novog?

Zbog sve većeg zapunjavanja (web) prostora, odlučili smo galerije maknuti s našeg servera, te smo ih prebacili na Google Drive. Nikakva prevelika razlika za vas, a za nas samo u MB i GB smislu. :)

Star Trek: Renegades u završnoj je fazi. Sav materijal je snimljen, preostala je samo obrada materijala i slaganje u finalnu inačicu. Trenutno se sređuje VFX (visual effects/vizualni efekti). Prošlogodišnja predviđanja su govorila da bi Renegadese mogli vidjeti u svibnju, međutim, trenutna predviđanja kažu da bi se Renegadesi trebali pojaviti u jesen ove (2014.) godine. Eh, opet čekanje, ali ajde, brzo će proći. Pa, ako još niste, pogledajte zadnji trailer, a skoknite i do službene stranice (http://startrekrenegades.com) pa prošvrljajte malo.

Pogledajte snimku prvog Domikona!

Kako bi vam pokazali kako je to sve počelo i kako je izgledalo na početku, na naš Youtube kanal uploadali smo snimku prvog Domikona, tj. Prve Hrvatske Star Trek i NLO konvecnije, Domikon 2007. Baš smo bili ludi i mladi tada (hah, pa i sada smo!), i bio je to jedan dobar početak.

Pa, dok čekate novi Domikon, osim slikama, prikratite si vrijeme i ovom snimkom. ;)

Link - Domikon 2007

Slike s Domikona 2013

I dok lagano teku pripreme za novi Domikon (oooo, da!), konačno smo uploadali slike od posljednjeg Domikona i dodali ih u Galeriju. Pa eto, možete si malo prikratiti vrijeme do novog Domikona... hahaha!

EDIT [2014-03-13]: Još slika - hvala ekipi iz Starbase Cantine, Chakyju koji je proslijedio slike, ali i Saši i Vatroslavu, koji su ih slikali ili su se slikali. Slike koje je Chaky poslao nalaze se u već spomenutoj galeriji, pa bacite pogled i ako već jeste i ako do sada niste. :)