Arhiva vijesti

What does future bring...

Ova vijest prvotno je trebala biti samo objava da smo konačno "skrojili" galeriju sa slikama od Domikona 2015, međutim autor se ipak predomislio i odlučio ju je iskoristiti da objavi nekoliko stvari. :)

Prva je upravo spomenuta - "pobacali" smo hrpu slika od Domikona 2015 na jedno mjesto, i to se sad eto zove galerija. Galeriju slika od zadnjeg Domikona tako možete pronaći u Galeriji (naših galerija). :) :) :)

Osim slika, na našem Youtube kanalu objavili smo i kratki video snimak s Domikona 2015, tako da možete i poktretnom slikom dobiti dio dojma sa zadnjeg Domikona.

Najpoznatiji hrvatski trekkie - Goran Korov - u četvrtak (17. prosinca) je gostovao na radio Sljemenu, u emisiji Iz svijeta znanosti. Goran je govorio o Zvjezdanim stazama i njihovom sociološkom, humanističkom i povijesnom aspektu, o Domikonu, jedinoj hrvatskoj Star Trek udruzi - USS Croatia, itd. Snimku cijele emisije možete poslušati na http://radio.hrt.hr/ep/zvjezdane-staze/140837/.

Polako se bliži kraj 2015. godine, u kojom smo, između ostalog, saznali i da nam se sprema novi Star Trek serijal, koji će započeti s emitiranjem u siječnju 2017. godine. Doduše, prvotno samo ekskluzivno preko CBS-ovog All Access streaming servisa i samo za SAD. No, vjerujem kako u današnje vrijeme to gotovo nikome nije problem (ovdje, naravno, aludiram na napredak čovječanstva u pogledu strpljenja, odnosu prema materijalnom, itd.). :)

Slijedeća godina donosi nam mnogo toga - novi film, Star Trek Beyond, čiji trailer se pojavio prije nekoliko dana; 50-godišnjicu početka emitiranja originalne serije (TOS); jubilarni 10. Domikon; nekoliko smakova svijeta od kojih neki uključuju i otkrivanje vanzemaljske prisutnosti na zemlji... Eto, ovo je samo mali dio. A što sve još budućnosti nosi - tko to zna? :)

What does future bring

Program Domikona 2015

Subota 19.09.2015.
13:00 Otvorenje konvecije
13:30 Predavanje: Romulanci od A do Z (Goran Korov)
14:35 Projekcija: Star Trek: The Pepsi Generation
15:00 Predavanje: Antigravitacija (Stjepan Zvonarić)
17:00 Ručak - Klingonski gra(g)h (besplatan za sve posjetitelje)
17:45 ST kviz: Sraz Trek (Željko Culek)
19:00 Pradavanje: Montauk i philadelphijski eksperiment (Ratko Martinović)
20:00 Predstavljanje romana Drum (Ivan Lutz)
20:45 Predstavljanje Kluba ljubitelja znanstvene fantastike i fantazije Titan Atlas Osijek
22:00 DJ after party with DJ Data & DJ Geordie

Također:
- od 14:00 sati (društvena igra) Star Trek Catan igraonica (Domagoj Viljevac)
- izložba NLO artefakata gosp. Stjepana Zvonarića
- izložba i prodaja asortimana izdavačke kuće i knjižare Nova stvarnost
- niz projekcija A tribute to Leonard "Spock" Nimoy

Nedjelja 20.09.2015.
13:00 Otvorenje
13:30 Predavanje + projekcija: UFO baza Europe (Stjepan Zvonarić)
15:30 Projekcija: Star Trek: Renegades - HR premijera
17:15 Kratki osvrt: What's next on Star Trek channel (Željko Culek)
18:00 I za kraj - jedna epizoda!

Napomena:
Organizatori Domikona zadržavaju si pravo da u slučaju potrebe ili nužde dođe do izmjene programa.

Goran Korov: Romulanci od A do Z

RomulanciKoliko znate o Romulancima iz Zvjezdanih staza? Imaju šiljate uši... ne, ček, to su Vulkanci... ili Romulanci? Hmm...

Znate li o njima malo ili puno, moći ćete provjeriti na ovom Domikonu, a ako i mislite da znate puno, vjerojatno će se vaše znanje još malo nadopuniti kada čujete predavanje najpoznatijeg hrvatskog trekkieja - Gorana Korova.

Ratko Martinović: Montauk i Philadelphia - put u druge svjetove

Ratko MartinovicPredavanje Montauk i Philadelphia - Put u druge svjetove obrađuje poznate fenomene spomenute u naslovu, no isto tako razmatra put kroz prostor-vrijeme kao vrlo značajnu konceptualno-znanstvenu i SF temu. Što se doista dogodilo u kultnim događajima, postoje li osnove za put kroz vrijeme i je li moguće da čovjek prolazi kroz krutu materiju, doznat ćete u ovom tematskom predavanju.

Ratko Martinović je urednik na online izdanju magazina Nexus i Svjetlost, bloger na Večernjem listu, voditelj je emisije Klopka na SBTV i kolumnist. Autor je kratkih SF priča, publicističkih (Svjetske misterije i tajne, Subliminalne poruke) i beletrističkih (Kaleidoskop) izdanja, jedan od organizatora brodske SF konvencije Marsonikon, te je do danas intervjuirao brojne poznate autore od kojih se mogu izdvojiti David Icke, William Engdahl, Rick Simpson, Jo Nesbo i dr.

Promocija romana "Drum"

Promocija knjige je uvijek interesantan događaj, a naročito ako u njoj sudjeluju pisac bestselera bok uz bok živom Teslinom rođaku. Roman Drum autora Ivana Lutza i Gordana Sundaća je neobično žanrovsko ostvarenje, i premda izvire iz lokalne legende, riječ je o angažiranom tekstu koji se izdiže iznad tipičnog nadrealističkog horora i postaje zanimljiv futuristički triler koji se oštro obračunava s tradicionalnim poimanjem i doživljajem vjere. Kako je odlično prošao i kod publike i kod kritike, svi nestrpljivo očekuju njihova iduća izdanja.

Ivan Lutz hrvatski je pisac znanstvene fantastike. Završio je tehničku školu u Slavonskom Brodu i diplomirao fiziku na Osječkom sveučilištu na Odjelu za fiziku. Piše romane (Drum i Zovite ju Zemlja), kratke priče i novele, te je jedan od organizatora brodske SF konvencije Marsonikon.

Gordan Sundać pisac je znanstvene fantastike i horror žanra. Koautor je prepoznatog romana Drum, jedan od organizatora brodske SF konvencije Marsonikon, pisac kratkih priča i jedan od živućih rođaka Nikole Tesle.

Zaigraj Star Trek Catan

Star Trek CatanNa ovom Domikonu imat ćete mogućnost zaigrati društvenu igru Star Trek Catan!

Igra se odvija u svemiru (naravno), a igrači grade zvjezdane baze/postaje te koriste zvjezdane brodove za ekspanziju. Za to su potrebni i resursi: dilitij, tritanij, hrana, kisik i voda. A svi ti resursi su - a gdje drugdje nego na brojnim planetima. Da ne bude sve baš tako jednostavno, u igru se umiješaju i klingonski brodovi, koji zauzimaju planet, blokiraju proizvodnju resursa ili pak kradu resurse. Osim Klingonaca, u igri su prisutni i likovi iz TOS-a - Kirk, Spock, Scotty, McCoy, Uhura, itd. - koji se nalaze na kartama i pomažu u dolasku do željenog cilja.

Domikon after party - DJ Data & DJ Geordi

Budite s nama u subotu i na Domikon after partyju!

Domikon 2105 after party

Nakon završetka subotnjeg programa, ostajemo se družiti u prostorijama Kluba mladih do kasnih sati, a za atmosferu će se ove godine pobrinuti DJ Data u suradnji s DJ Geordijem. Putujte s nama u prošlost, sadašnjost i budućnost trance, house, dance (i druge elektroničke) glazbe!

Izdavačka kuća "Nova stvarnost" na Domikonu

Izdavacka kuca i knjizara Nova stvarnostOvo je prvi put da će na Domikonu prisustvovati jedna izdavačka kuća! Gospodin Zvonko Maštrović iz Nove stvarnosti imat će na Domikonu štand na kojem će izložiti i prodavati razne SF stripove, knjige, postere, časopise i dr. Sve što bude izloženo moći će se kupiti po promotivnim (možda bolje rečeno "recesijskim") cijenama pa ako ste zaljubljenik u čitanje, nemojte propustiti posjetit štand Nove stvarnosti!

Sudjeluj u programu Domikona!

Ukoliko ste zainteresirani za sudjelovanje u programu Domikona - imamo još nešto mjesta, požurite i prijavite se!

Ako biste željeli održati neko predavanje, kviz, predstavu, igru, imati svoj štand na Domikonu, predstaviti udrugu/zajednicu, promovirati nešto, ili kroz neki drugi oblik sudjelovati u programu Domikona, javite nam se (na mail zel_uneec@galaxyteam, broj mobitela 098/798-598, Facebook porukom na https://www.facebook.com/domikonST ili https://www.facebook.com/zeljko.culek)!

Prijave su otvorene do 12. rujna 2015. god. ili do popunjavanja satnice i/ili prostora.

Stjepan Zvonarić ponovno na Domikonu

Stjepan ZvonarićNajpoznatiji hrvatski ufolog, gospodin Stjepan Zvonarić, ponovno će biti s nama na Domikonu i održati vrlo zanimljiva predavanja! Gosp. Zvonarić je obogatio prva tri Domikona nizom predavanja na kojima su se čule mnoge zanimljive teorije vezane uz vanzemaljce, vanzemljaske letjelice, utjecaj na život na Zemlji, itd. Na ovogodišnjem Domikonu održat će dva predavanja, Antigravitacija i UFO baza Europe.

Gosp. Stjepan Zvonarić najpoznatiji je hrvatski ufolog, poznat i priznat i izvan granica Hrvatske. Po struci geolog, znanje i vještine iz svoje struke iskoristio je kako bi pronašao brojne dokaze o vanzemaljskim posjetima Zemlji te postavio neke zanimljive teze o vanzemaljcima. Živi u Zagrebu, a u malenom naselju pored Zagreba, imenom Kravarsko, vodi muzej Atlantis, u kojem se mogu vidjeti brojni djelići meteora i kamenja skupljenih na lokacijama na kojima je provodio istraživanja. Izdao je nekoliko knjiga UFO tematike, a trenutno radi na izgradnji antigravitacijskog pogona po ideji Nikole Tesle.

Domikon 2015 plakat

Domikon 2015 - info

Deveta po redu Hrvatska Star Trek i NLO konvencija - Domikon 2015 - održat će se 19. i 20. rujna 2015. godine, na staroj lokaciji - u prostorijama Kluba mladih Donji Miholjac.

Očekujemo ponovni dolazak renomiranih predavača NLO tematike, poput gosp. Stjepana Zvonarića i gosp. Ratka Martinovića, te vjerujemo da vam je već to dovoljan razlog da nas posjetite i ove godine!

Naravno, i najpoznatiji hrvatski trekkie (trekker?) - Goran Korov - i ove će godine održati jedno od svojih zanimljivih predavanja Star Trek tematike.

I svakako - tradicionalni Klingonski grah - besplatan za sve posjetitelje konvencije, i dalje je na meniju!

Oni koji nas već duže prate vjerojatno će primjetiti kako smo ove godine Domikon premjestili s kraja kolovoza u rujan. Razloga je nekoliko, a nadamo se da smo ih dobro prepoznali i odvagnuli, i da će ova odluka pozitivno utjecati na Domikon.

Također, na Domikonu 2015 bit će priustna i izdavačka kuća Nova stvarnost, preko gosp. Zvonimira Maštrovića, te će izložiti veliki broj knjiga, stripova, postera i dr., koje će fanovima ponuditi po akcijskim cijenama, pa vam je ovo prilika da ulovite dobru knjigu ili strip!

I bit će toga još, saznat ćete s vremenom, kako se Domikon bude približavao. :)

Domikon se priključio TranSFerzali

Slično kako su to objavili prijatelji iz TranSFerzale, tako ćemo i mi :) - drago nam je da možemo objaviti da se Hrvatska Star Trek i NLO konvencija - Domikon - priključila TranSFerzali!

TranSFerzala

Što je to TranSFerzala?

TranSFerzala je projekt hrvatskog SF fandoma čiji je cilj potaknuti posjetitelje domaćih konvencija i drugih događanja na sudjelovanje i posjećivanje većeg broja takvih događaja.
Također je cilj je povezati se s članovima fandoma, posebice mladima, koji možda žele i aktivnije sudjelovati u radu udruga, te potaknuti bližu suradnju samih udruga radi stvaranja boljih i kvalitetnijih događaja s većom posjećenošću.

Više o TranSFerzali klikom na ovaj link.

Domikon, where art thou?

DOMIKON 2015
9. hrvatska Star Trek i NLO konvencija
?!?!?!?!?

 

Više detalja uskoro!