All good things...

Domikon 2016

Prošlo je već mjesec i pol dana od jubilarnog 10. Domikona. Dojmovi su se slegli, stvari i život su se vratili na svoje prijašnje mjesto... ili možda pak na neko novo? Zašto nam je trebalo toliko dugo da se oglasimo nakon 10. Domikona? U redu, većinom su tu razlog životne obaveze i ograničeno slobodno vrijeme, ali barem u mom slučaju prvi je razlog ipak emotivne naravi. Što napisati nakon ovih divnih 10 godina Domikona i nezaboravnih doživljaja i iskustava? Poprilično dugo mi je trebalo da se odlučim samo za naslov ovog teksta, a kamoli da selektiram što napisati, a što zadržati u sebi...

Ponedjeljak, dan poslije 10. Domikona, nakon što smo ispratili posljednjeg gosta, počistili i sredili prostorije Kluba mladih, pospremali materijale, malo se još podružili i prokomentirali sve - sjeo sam u auto i zaputio se kući, u Nuštar. Bilo je negdje oko 16 sati kada sam krenuo iz Donjeg Miholjca, sunce je još uvijek bilo na obzoru i dan je bio prekrasan kao i za vrijeme trajanja Domikona. Cijelim putem kroz glavu su mi prolazili Domikoni i sve što je bilo. Približavajući se Osijeku, misli u stvarnost vratila mi je pomisao da se u Osijeku trebam susresti s obitelji, odakle ćemo zajedno nastaviti put kući. U tom trenu dogodio mi se jedan fantastičan, gotovo "filmski" trenutak - uzlazeći vozilom na nadvožnjak, pogledom sam prelazio preko slikovitog neba koje je stvaralo sunce svojim lagano zalazećim odsjajem, zasvirala je jedna prigodna i meni jako draga pjesma, a emocije su me potpuno preplavile. Jedno što mogu reći kako sam se u tom trenutku osjećao jest - kao da sam učinio nešto značajno, nešto vrijedno, nešto što ću ne samo ja nego i mnogi drugi pamtiti...

Hvala vam svima koji ste svojim dolaskom ili barem javljanjem uveličali ovaj jubilarni i na mnogo načina posebni Domikon! Hvala svim predavačima, suradnicima i prijateljskim udrugama, koji su omogućili da od ovog Domikona ostvarimo gotovo sve što smo imali mogućnosti, i u skladu s tim mogućnostima željeli:

gosp. Stjepanu Zvonariću
gosp. Urošu Todoroviću Mikšaju
prof. Tijani Prodanović
gosp. Leu Drepmetiću i udruzi USS Croatia
gosp. Krešimiru Grčeviću i SF skupini Orion
gosp. Alenu Kuliću, gđici Kristini Bjelić i Klubu Titan Atlas

Veliko hvala našim donatorima i sponzorima bez kojih bio ovaj Domikon bio jedan daleko skromniji događaj:

Karašici-Vučici d.d.
Općini Magadenovac
Općini Podravska Moslavina
Kanaanu d.o.o.
Ljekarni Branka Marušić
Veterinarskoj stanici Mihael Donji Miholjac
Pizzeriji i pečenjarnici Kapuciner
Info-Techu

Posebno hvala svim dragim prijateljima koju su sudjelovali u organizaciji Domikona, kako onima koji su u tome bili svih ovih godina, tako i onima koji su prije ili povremeno sudjelovali... Puno vam hvala svima!

Za kraj, objavljujemo čestitku koja nam je došla s malim zakašnjenjem te ju nismo uspjeli prikazati na Domikonu, a potom je meni malo duže trebalo da ju obradim i konačno objavim. :) Javio nam se velečasni Bernard "Bernie" Carman, čije će ime prepoznati oni koji su gledali dokumentarac "Trekkies 2", i poslao nam svoje čestitke povodom 10. godišnjice Domikona i 50. rođendana Zvjezdanih staza. Video čestitku smo objavili na našem Youtube kanalu, a donosimo je i ovdje za vas (kao i uvijek, s prijevodom :)):

Until we meet again - živite dugo i... uspješno!

U ime cijele ekipe Domikona,
vaš Zel

P. S. Pitate se zašto naslov teksta "All good things..."? Ma sigurno se pitate! Ajd, dobro, dat ću vam hint. :D Neki od vas sigurno znaju da mi je TNG najdraži serijal (nešto malo mi je draži od TOS-a); neki sigurno znaju i da je to naslov završne episode (u dva dijela) TNG serijala; i sad tu opet ona moja simbolika... koje ovdje sad ima puno u tako malo riječi. :)